Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

η επανάσταση γεννά τον αρχηγό της και όχι ο αρχηγός την επανάσταση.

Οι απαντήσεις παρακάτω είναι υποκειμενικές αλλά τις γράφω για να αρχίσει μια ζύμωση ιδεών ώστε να υπάρξει ένα πιο αντικειμενικό χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών εξελίξεων. Δεν θέλω άλλο να ξυπνώ και να απογοητεύομαι καθημερινά γιατί ο εφιάλτης της Κυβέρνησης Εθνικής Προδοσίας συνεχίζεται.

Η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη μεσαία τάξη στην Ευρώπη σαν ποσοστό του πληθυσμού. Μικρές προσωπικές επιχειρήσεις, τουριστικές εγκαταστάσεις 10 – 20 δωματίων, κτλ.

Το σχέδιο της Νέας Τάξης, από την εποχή Reagan, ήταν να καταστραφεί η μεσαία τάξη, το αμορτισέρ της κοινωνίας, ο χώρος της ελεύθερης σκέψης, οι Ελεύθεροι.

Το πρώτο μεγάλο κτύπημα στην Ελληνική μεσαία τάξη ήταν το Χρηματιστήριο. Δεν τα κατάφεραν γιατί τα  Ελληνικά νοικοκυριά δεν ήταν υπερχρεωμένα στις Τράπεζες. 80% των νοικοκυριών είχαν ιδιόκτητα σπίτια.

Το δεύτερο κτύπημα είναι το τωρινό. Αφού άνοιξαν τις κάνουλες των τραπεζών -ακόμα και δάνεια για γιορτές δοθήκαν- με υπερχρεωμένα νοικοκυριά έφεραν το ΔΝΤ με σκοπό να αφαιρέσουν τα τελευταία αποθέματα προσωπικού ιδιωτικού πλούτου από την μεσαία τάξη.

Θα αναγκάσουν τον πληθυσμό να ξοδέψει  και το τελευταίο εύρο κεφαλαίου που έχει ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙ. Έτσι θα γίνουν Δούλοι. Ποια ελευθερία υπάρχει όταν το σπίτι σου το έχει η τράπεζα και δεν έχεις εισόδημα; «Φτωχή χώρα πλούσιοι πολίτες». Και μας ζήλευαν. Σε τρία χρόνια θέλουν να έχουμε φτωχούς πολίτες σε μια πιο πολύ φτωχή χώρα.

Όταν καταστραφεί η μεσαία τάξη η κοινωνία θα βρεθεί  σε απόγνωση. Και αυτή θα είναι η κρίσιμη στιγμή. Η στιγμή της κοινωνικής επανάστασης. Του Λαού.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν δυο σανίδες σωτηρίας για ένα ποσοστό του πληθυσμού – το χωριό και η οικογένεια– που θα επιμηκύνουν το χρόνο που θα χρειαστεί  πριν μια οικογένεια φτάσει στο σημείο της απόγνωσης.

Μέχρι τότε επανάσταση δεν θα γίνει (ο κόσμος δεν θα έχει πεινάσει ακόμα). Πότε θα είναι αυτή η στιγμή; Σε 6 μήνες, σε 12 μήνες, σε18 μήνες.

Εάν η υπόθεση είναι σωστή η Κυβέρνηση Εθνικής Προδοσίας (ΚΕΠ) φαινεται ότι θα παραμείνει στην εξουσία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλοίμονο μας. Μόνο καμένη γη θα βρούμε.

Ίσως και λέω ίσως υπάρχει μια ακτίνα ελπίδας – να υπάρξει ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Εάν βουλευτές από το Πασοκ ενωθούν και βάλουν την χώρα πάνω από το πετσί τους μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση της προδοσίας με το να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

 

Είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο; Απαιτεί παντελόνια.  Ίσως να θέλω να ξυπνήσω από τον εφιάλτη και δημιουργώ άλλα όνειρα. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Ποιοι θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας μετά την αλλαγή;

Εξαρτάται πως θα έρθει αυτή η αλλαγή.

Νομίζω ότι πολύ κάνουν όνειρα θερινής νύχτας όταν ελπίζουν ότι αυτοί θα αναλάβουν την εξουσία εάν η αλλαγή έρθει από τον Λαό.

Ο κόσμος θα ζήσει ένα τρομερό εφιάλτη. Όλοι όσοι είναι στο προσκήνιο θα είναι οι σκιές που έπαιξαν σ’ αυτό τον εφιάλτη. Δεν μπορούν οι σκιές να παίξουν ρόλους όταν θα έρθει το φως (κρίμα για τον Σαμαρά γιατί έπρεπε να έχει έρθει αργότερα – τώρα είναι ηθοποιός στον εφιάλτη).

Σ’ αυτή την περίπτωση η καινούργια εξουσία θα γεννηθεί μέσα από τα ίδια τα γεγονότα όταν και όπου συμβούν. Κάποτε ένας ιστορικός είπε η επανάσταση γεννά τον αρχηγό της και όχι ο αρχηγός την επανάσταση.

Αυτή η αβεβαιότητα όμως το ποιος θα αναλάβει θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την κρίσιμη ώρα της επανάστασης από τον Λαό.

Εάν τώρα η αλλαγή έρθει από το κοινοβούλιο τότε όλα είναι ανοιχτά (εξαιρούνται οι προδότες και οι κολοτουμπάκιδες )  Απλώς αυτοί που θα αναλάβουν μην ξεχάσουν τους αυτούς που θυσίασαν το πετσί τους για την χώρα και έδιωξαν μια ώρα νωρίτερα την Κυβέρνηση Εθνικής Προδοσίας.

Εντούτοις μιας και οι πιθανότητες για ένα τέτοιο σενάριο είναι ελάχιστες φαίνεται ότι η ώρα της λύτρωσης θα αργήσει. Δυστυχώς.

Θα έρθει όμως!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου